Pràctic del port de Sant Feliu.

Joan ALBÓ FRIGOLA
Fonteta, 1932 - Sant Feliu de Guíxols, 1995

Capità de la Marina Mercant i pràctic dels ports de Sant Feliu de Guíxols (1960-1992) i també de Palamós durant més de trenta anys, Joan Albó va néixer en un petit poble de l’interior de l’Empordà i es va enamorar de ben jove d’aquell mar llunyà que contemplava quan anava a les platges de Pals o a les de Calella i Llafranc. Als disset anys d’edat va ingressar a l’Escola Oficial de Nàutica del Pla de Palau, a Barcelona, on va cursar els estudis navals.

Els primers turistes.

La segona assemblea de la Costa Brava se celebra a Palafrugell, el 1952. Hi son presentades les Normes per a la protecció del paisatge de la Costa Brava, elaboradas per la Comissió Provincial d'Ordenació Urbana, que assumeixen la centralitat del paisatge en el procés d'atracció turística i ressalten l'especifidtat del turisme litoral, que a partir d'aquest moment tindrá una normativa urbanística propia guiada per criteris estétics.

Josep Pla

El meu país. OC VII, 679.

Josep Pla: “El meu poble és un poble com tants n’hi ha, té les qualitats i els defectes que hom li vulgui concedir. Ara, el genius loci és un fet real i concret, que actua sobre el nostre escrit. Així, si no sóc un esperit de campanar, tampoc no es pot dir que sigui un desarrelat i un vagabund de la geografia. Precisament perquè sóc un home d’un determinat rodal i en tinc plena consciència, em trobo potser en condicions de comprendre els rodals adjacents i d’eixamplar aquest horitzó ad libitum.”

Camí de ronda a Calella de Palafrugell

Entre Calella de Palafrugell i Llafranc, el camí de ronda ofereix algunes de les millors panoràmiques de la Costa Brava, en un ambient molt familiar i amb tot l’encant d’un poble de pescadors. A més, té l’avantatge que passa per algunes zones urbanitzades, on, si us ve de gust, podreu seure a prendre un refresc.
L’itinerari és perfecte per a la mainada: fàcil, planer i amb moltes possibilitats per al bany, ja que passa per la cala del Golfet —al peu del castell de Cap Roig— i per les platges del Port Pelegrí, de Port Bo i del Canadell. Si us animeu a pujar al far de Sant Sebastià, el vostre esforç es veurà recompensat amb una de les millors vistes de la Costa Brava.

Camins de ronda
Palafrugell
CARREGANT ...